out of this world
out of this world
  • HOME
  • F.A.C.T.S.
  • ARTICLES
  • GOLDEN AGE SF AUTHORS
  • GAMING
  • BIFFF
  • BOOK REVIEWS
  • DVD REVIEWS
  • UFO PROJECT
  • SHORT STORIES (EN)
  • SHORT STORIES (NL)
  • AGENDA
  • NL-TALIGE SF AUTEURS
  • HOME
  • F.A.C.T.S.
  • ARTICLES
  • GOLDEN AGE SF AUTHORS
  • GAMING
  • BIFFF
  • BOOK REVIEWS
  • DVD REVIEWS
  • UFO PROJECT
  • SHORT STORIES (EN)
  • SHORT STORIES (NL)
  • AGENDA
  • NL-TALIGE SF AUTEURS

ADRIAAN VAN GARDE

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Adriaan van Garde werd geboren in de oude havenstad Dordrecht in het wederopbouwjaar 1951. Na de gebruikelijke jongensdromen over beroepen als kernfysicus, valuta-arbitrageant of gebedsgenezer besloot hij op zijn zestiende levensjaar dat hij schrijver zou zijn. Aan materiaal had zijn levendige geest geen gebrek, maar een ziekte uit zijn jeugd had een tot heden onbegrepen sluier over zijn geest gelegd. Dat hield de verhalen die hij bedacht bovenkamers, zodat hij direct na zijn besluit met een writer’s block werd geconfronteerd. Deze tragische omstandigheid heeft ertoe geleid dat hij een steeds teruggetrokkener bestaan is gaan leiden.
In het najaar van 2007 echter ontdekte hij opeens dat de mist in zijn hoofd was verdwenen. Tijdens een toevallige ontmoeting met een oude jeugdvriend kort daarop liet hij deze zijn aantekeningenboekje met verhaalideeën zien. Zijn voormalige stadsgenoot overtuigde hem ervan nu echt een begin te maken met het opschrijven van zijn verhalen. Eerst voorzichtig, maar gaandeweg steeds enthousiaster begon hij zijn verhalen aan het papier toe te vertrouwen. Met het resultaat dat Adriaan zich nu dan eindelijk echt schrijver mag noemen.
Adriaan schrijft fictie in de ruimste zin van het woord. Hij beperkt zich niet tot een bepaald genre; het liefst mengt hij de kenmerken van genres door elkaar. Zijn favoriete genre is echter science fiction.


Read More
0 Comments

BAVO DHOOGE

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Bavo Dhooge (31 januari 1973, Gent) leek in de wieg gelegd voor een internationale tenniscarrière, maar legde zich al vrij snel toe op zijn andere passie: schrijven. Na zijn middelbare studies ging hij vier jaar Film & Televisie studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij werkte als copywriter en ging tegelijk aan de slag als journalist en recensent voor de weekbladen HUMO en Ché. Sindsdien leeft van zijn pen als auteur, scenarist, journalist, regisseur en grafisch kunstenaar. Hij heeft bijna 50 ‘S’-boeken en meer dan 50 verhalen geschreven, voor volwassenen en jeugd waardoor hij tijdens een lezing door een leerling de toepasselijke bijnaam kreeg: ’S-Express’.
Zijn werk werd al meerdere malen bekroond, ondermeer met de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut, de Diamanten Kogel voor de beste Nederlandstalige thriller, twee nominaties voor de Diamanten Kogel en een nominatie voor de Gouden Strop. Ook kreeg hij als enige auteur van Nederlandstalig werk twee jaar op rij de volle vijf 5 sterren in de VN Thrillergids.

Meer info op: www.bavodhooge.be



Read More
0 Comments

EDDY C. BERTIN

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
(pseudoniemen Edith Brendall, Doriac Greysun en andere)

(Hamburg-Altona (Duitsland), 26 december 1944) is een auteur voor kinderen, jeugd en volwassenen.
De vader van Eddy Charly Bertin was een Belgische schrijnwerker die tijdens de oorlog opgeëist werd en in Hamburg moest gaan werken. Zijn moeder was een Duitse die bij de post werkte. Hij werd geboren in Duitsland, maar al snel verhuisde het gezin naar België. Ze gingen later nog een jaar terug naar Duitsland, om zich daarna voorgoed in België te vestigen. Al jong begon hij verhalen te schrijven. Hij studeerde Handel en Talen aan het Provinciaal Hoger Technisch Instituut in Gent en ging daarna bij een bank werken. In zijn vrije tijd schreef hij verhalen. Inmiddels werkt hij niet meer bij de bank. Hij reist veel en schrijft verhalen.
In 1967 trouwde hij met Yvette, een lerares. Twee jaar later werd hun dochter Brenda geboren.
Aan het eind van de jaren zestig verschenen zijn eerste sciencefictionverhalen voor volwassenen. Hij stelde ook bundels met deze verhalen samen. Voor zijn verhalen kreeg hij diverse prijzen. Pas in 1984 verscheen zijn eerste kinderboek.


Read More
0 Comments

FRANK ROGER

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Frank Roger is geboren in 1957 in Gent, België (als Frank Roger Florimond De Cuyper). Hij is de zoon van kunstschilder Roger De Cuyper (1921-2008) en de achterneef van schrijver en kunstschilder Gerard Ceunis (1885-1964).
Hij studeerde Germaanse filologie (Engels-Nederlands) aan de RUG, en behaalde zijn diploma in 1981 met een scriptie gewijd aan Philip K. Dick.
In 1975 verschenen zijn eerste verhalen onder de naam Frank Roger in het Vlaamse tijdschrift SF-Magazine, gevolgd door een hele reeks verhalen in diverse Vlaamse en Nederlandse tijdschriften en bloemlezingen.
Later, tegen het eind van de jaren tachtig, trad een stroomversnelling op: tientallen verhalen verschenen in een grote diversiteit aan tijdschriften en anthologieën. Enkele jeugdverhalen verschenen in de reeks Vlaamse Filmpjes.
Hij ging ook in het Engels schrijven, en vertaalde soms zijn verhalen in het Frans. Sindsdien wordt er veel van hem gepubliceerd in vertaling, voornamelijk vanuit het Engels. Vanaf 2000 begonnen er dan eindelijk verhalenbundels te verschijnen, ook in diverse talen. Naast verhalen maakt hij ook collages en grafisch werk in een surrealistische en satirische sfeer. Dit werk verscheen in de uitgaven van Het Zinkend Schip, in het Italiaanse webzine Glock en in de bundel “Geknipt en geplakt”. Enkele collages werden tentoongesteld (in het kader van een groepstentoonstelling) in Oostende (Schaperye, 10/2009-02/2010).


Read More
0 Comments

GUIDO EEKHAUT

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Guido Eekhaut is schrijver en toekomstdenker.
Hij schrijft fictie, journalistieke bijdragen en cultuurfilosofie.
Hij moedigt mensen aan actief over de toekomst te denken. Hij adviseert individuen en groepen over het schrijven van toekomstscenario's.

Hij publiceerde een dozijn boeken bij grote en kleine uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Zijn kortere proza werd o.a. gepubliceerd in De Gids, Maatstaf, De Brakke Hond, Lava en vele andere. Verhalen verschenen en verschijnen ook in vertalingen, onder andere in de VS, Duitsland, Polen, Roemenië, Italië, China en Denemarken.

Als journalist schreef hij voor de Financieel Economische Tijd, Intermediair, De Standaard en Bizz. Hij levert tevens essays aan een aantal literaire en politieke tijdschriften, waarin hij zich voornamelijk met geopolitiek, ideologie en geschiedenis bezig houdt. In de jaren tachtig schreef hij daarenboven hoorspelen, waarvoor hij bekroond werd. Ook verscheidene van zijn verhalen werden bekroond met literaire prijzen. Eén van zijn eerste romans, De Cirkeljaren (1986), kreeg de prijs van de Stad Brussel.


Read More
0 Comments

JOHAN DESEYN

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Wat heeft Johan tot nu gepubliceerd ? Dat kan u hieronder vinden. Maar wees ervan overtuigd dat het hier niet bij zal blijven. Johan zit nog vol ideeën en verhalen, en zal u blijven verrassen.

  • Yellowmoon
  • Anderwereld
  • Acht jaar later
  • Thanator
  • Westhaven
  • Twijfelzone
  • Het Pact
  • Erfenis

Naast deze 'volwaardige' boeken heeft Johan nog een aantal andere dingen gepubliceerd.
... in 1990 verschenen drie korte verhalen in het blad, SF-Gids van Eddy C. Bertin:       
     
Route 67 en Stevie Nicks (Januari ‘90)
Er zijn deuren...  (Juli ‘90)
Ballade van Alice (Oktober ‘90)

... in 1991 bracht uitgeverij Horizon (Johnny Haelterman - Liedekerke) de novelle In ‘Een dorp Heavens End genaamd’  uit en verkreeg ik de aanmoedigingsprijs als beginnende auteur tijdens de Europese SF Convention, EUROCON 1991, die in Krakau (Polen) werd gehouden.


Read More
0 Comments

MEL HARTMAN

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Ik ben met schrijven begonnen zodra ik leerde schrijven. Onmiddellijk begon ik alles neer te pennen, waaronder een groot aantal dag- en nachtboeken. Je kan wel zeggen dat ik een maniak ben op het gebied van woorden bewaren. Daar mee wil ik zeggen dat ik alles nog in mijn bezit heb. Alle briefwisseling, vanaf de leeftijd van 10 jaar ongeveer, kleine briefjes die in de klas stiekem werden doorgegeven. Zelfs nog alle liefdesbrieven. Ik denk dat ik ongeveer 10 jaar oud was toen ik begon met toneelstukken schrijven, die dan uiteraard door mij en mijn vriendinnen werden opgevoerd. Kinderboeken, liefdesromannetjes en gedichten volgden al snel. Later, in mijn pubertijd, werd duidelijk dat ik me het beste voelde wanneer ik pure fictie schreef, horror, thrillers, SF en fantasie.

Ik denk dat het in 1996 was toen ik meedeed met een leuk initiatief, namelijk "de beurs van het onuitgegeven boek" in Leuven. Je kon voor een zacht prijsje je boeken laten drukken en verkopen op die beurs. Ik heb toen meegedaan met 3 boeken; een SF, een fantasie en een bundel van korte thrillerverhalen. Daar ontmoette ik eveneens de editor van een SF en fantasie tijdschrift, Cerberus of ook wel Flanders Fantastic heette het (nu enkel nog een online magazine). Hij vroeg me om te schrijven voor zijn blad. Ik hield me vooral bezig met artikels over het paranormale en er verschenen ook enkele korte verhalen van mijn hand. Door het verhuizen naar Nederland stopte ik met het schrijven voor Flanders Fantastic maar kreeg algauw een nieuwe aanbieding. Voor een plaatselijk krantje heb ik gedurende enkele jaren een column geschreven over mijn grappige wedervaringen als Belgische wonende in Nederland. (hier te lezen) Ook weer door het verhuizen naar Oostende ben ik dit gestopt.



Read More
0 Comments

NICO DE BRAECKELEER

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Nico De Braeckeleer studeerde ‘Pers en Voorlichting’. Tijdens deze 3-jarige opleiding werd hij gebeten door een microbe: het scenarioschrijven. Daarom volgde hij nadien nog 1 jaar audio-video aan de HAM te Mechelen en 1 jaar scenarioschrijven aan het RITS te Brussel. Om het scenarioschrijven nog beter onder de knie te krijgen volgde hij bovendien cursussen bij de Vlaamse Script Academie en de VVTS. In 1997 schreef hij de aflevering ‘FC Junior’ voor de TV1-sitcom ‘FC De Kampioenen’. Daarnaast werkte Nico achter de schermen van enkele televisieprogramma’s.
Vanaf 1999 is Nico werkzaam als informatieambtenaar bij de gemeente Grimbergen. In juni 2002 debuteerde Nico als jeugdauteur met ‘De Ring van Jupiter’, een fantastisch sprookje over de zoektocht naar een eigen identiteit. In 2008 debuteerde hij als romanschrijver met de bovennatuurlijke thriller ‘Nachtblauw’.
Elk weekend en alle verlofdagen houdt hij zich bezig met zijn schrijfsels: fictie in allerhande genres, non-fictie, prentenboeken, jeugdboeken, romans, scenario’s, enz. Zijn voorkeur gaat uit naar humor, science fiction en (bovennatuurlijke) thrillers.



Read More
0 Comments

BART DEBBAUT

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Ik werd samen met mijn tweelingzus Ilse geboren op 8 september 1971. Ik kwam als laatste. Ik herinner me alsof het gisteren was. Mijn twee jaar oude zus Ingvild bekeek ons met ogen die het midden hielden tussen fierheid en verwondering, mijn ouders Romain & Josette waren zo verrast dat ze – ondanks eerdere afspraken – plots kozen om me de naam Bart (rijk aan rimpels) te geven, en niet Peter (steen). (Waarvoor uiteraard dank, lieve ouders!).

Het was een zonnige dag, nauwelijks een wolkje aan de hemel. Een woensdag, de kinderen kwamen ’s middags van school en voelden het zonnetje voor een aangename 17 graden zorgen. De wind blies met een te verwaarlozen snelheid van 3,6 meter per seconde. Op de radio speelden achtereenvolgens ‘Borriquito’ van Peret en ‘Pour un flirt’ van Michel Delpech.

Een paar duizend kilometer verder schreeuwde David Arquette zijn longen open in Winchester (Virginia). Hij en ik liepen een ander parcours. Dat van hem doorkruiste filmsets van o.a. ‘Scream’ en ‘Never been kissed’, waar hij aan de zijde van Drew Barrymore mocht schitteren. Dat van mij was iets minder opvallend. Na marketingstudies belandde ik eerder toevallig in het bankwezen, waar ik achtereenvolgens adjunct-kantoordirecteur Tienen, relatiebeheerder vermogend cliënteel Sint-Truiden, adjunct-regionaal directeur Hageland en bestuurder Cvba Dexia Regio Tienen werd.


Read More
0 Comments

THIRZA META

8/2/2015

0 Comments

 
Picture
Geboren in Gent op 1 april woon ik tegenwoordig in de Kempen met mijn knappe echtgenoot en schatten van katten.
Als kind al was ik verzot op tekenen en lezen, zowel stripverhalen als boeken.
Heel wat zaterdagen werden in de bibliotheek doorgebracht en de jeugdafdeling heb ik zowat verslonden. En toen werd ik 12 en gaf mijn vader me een 'boek voor volwassenen', omdat ik in de jeugdafdeling niets meer vond: De Hobbit en niet lang daarna In de ban van de ring. Beide boeken heb ik naderhand meermaals herlezen, zowel in het Engels als in het Nederlands.
Met het lezen van Tolkien is het uiteindelijk ook begonnen: de schrijfkriebels waren losgebroken. O wee, o wee...! Mijn vaders oude typmachine kreeg het zwaar te verduren. Loodzwaar was dat ding, niet alleen in gewicht, maar ook qua vingeraanslag. Hoe zeer mijn vingertoppen deden telkens ik weer een stuk had geschreven, dat wil je gewoon niet weten! :-)
In die periode schreef ik overigens, naast romantische stukjes en het uitzonderlijke weerwolfverhaal, vooral pogingen tot fantasy, wat geïnspireerd op Tolkien, maar ook op Egypte, waar ik toentertijd heel erg mee 'weg' was, vooral door de stripverhalen van Papyrus (van Lucien de Gieter, bij uitgeverij Dupuis). Die eerste Egypte-verhalen kwamen eigenlijk nooit af, wegens gebrek aan inspiratie. Een hele tijd bewaarde ik ze, maar naderhand vlogen ze de papiermand in. En da's iets waar ik nog altijd spijt van heb.
Enkele jaren schrijven op vaders oude schrijfmachine zorgden ervoor dat dat antieke beestje uiteindelijk de geest gaf. Schrijflint stuk, toetsen kapot - vooral de 's' kreeg het hard te verduren. Wat wil je...
Gelukkig kwam toen de PC in opmars! Ik herinner me nog verhalen die op zo'n oude matrixprinter zijn afgedrukt, hihihi. Ook die hebben later evenwel een oneervol einde in de papiermand gevonden, helaas. Rond die tijd - ik spreek dan van 14-15 jaar - begon ook het idee voor Wortelboom te groeien. Ik schreef epistels tot 70 pagina's en tekende kaarten en karakters, die dan - zoals hun voorgangers - hun einde in de (virtuele) prullenmand vonden. Verstand komt met de jaren, zeggen ze, hè. Wel: ik ben nu begin 30 en ik ben tot het inzicht gekomen dat je probeersels en stukjes tekst beter apart in een mapje stopt... Je weet maar nooit.

Picture
Picture

Read More
0 Comments

    Archives

    February 2015

    Categories

    All
    Adriaan Van Garde
    Bart Debbaut
    Bavo Dhooge
    Eddy C. Bertin
    Frank Roger
    Guido Eekhaut
    Johan Deseyn
    Mel Hartman
    Nico De Braeckeleer
    Thirza Meta

    RSS Feed

    LEAVE YOUR MESSAGE HERE...

Submit
MORE OUT OF THIS WORLD

F.A.C.T.S.
Conventions
Preview New English Books
Short Stories
Contact
Some Cerberus Covers
Covers old sf magazines
Fanclubs in Belgium
My All-time Favourite SF-movies
Redactie
Agenda
Foto-album
Universal Library
Vlaamse auteurs
INTERESTING SITES

Anima
BIFFF
FACTS
Offscreen
BUTT
Razor Reel
Europe SF
SF-Boeken
SF-Series
SF-Terra
Mission Log
1701 Nzws
Trek Tuesday
PARTNERS

WPG
VBK
Kramat
Lannoo
Zeno Pictures
Paradiso Films
Universal Pictures
Paramount Pictures
Tinseltown
Bruna Uitgever
Boekerij
FOREIGN BOOK PUBLISHERS

Baen Books
Penguin / DAW Books
Harper Voyagers Books
Bloomsbury UK
HarperCollins
Random House USA
Doubleday
Simon And Schuster
Penguin UK
Pan MacMillan
Arkham House
Solaris Books
Orbit Books
Transworld Books

ALl rights reserved    I    about us    I    copyright regulations ©